Херсонська обласна держадманістрація підтримала збільшення фінансування Обласної програми молодіжного житлового кредитування

21  лютого цього року відбулось засідання колегії обласної державної адміністрації, участь в якому взяв директор регіонального управління Держмолодьжитло Юрій Волкович. Основним питанням, яке розглядалось, було «Про реалізацію інвестиційної стратегії у районах, містах та об'єднаних територіальних громадах», а також про підготовку до проведення ХІ Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти». 

Одним з важливих напрямів залучення інвестицій є будівництво житла та будівельний комплекс області. Тому на колегії було прийнято розпорядження щодо збільшення в 2018 році видатків на ресурсне забезпечення до 10 млн. грн. обласної програми пільгового кредитування молодіжного житлового будівництва, а також була схвалена Регіональна програма будівництва (придбання) доступного житла у Херсонській області на 2018-2022 роки. Ці важливі документи виносяться на подальший розгляд сесії обласної ради.  Крім того, будівельний комплекс регіону разом з регіональним управлінням Держмолодьжитло отримають місце для презентацій своїх інвестиційних, соціальних державних, місцевих та міжнародних проектів.

 

Голова обласної державної адміністрації А.А. Гордєєв звернувся до голів районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад: «…постає питання: Що ми зробили для розвитку свого регіону, створення нових робочих місць, енергетичної незалежності? Ви маєте знати, які в нас є пріоритети розвитку громади, і сприяти їх реалізації на місцях».      Тому разом з будівельниками до презентацій інвестиційних проектів на міжнародному форумі  вже почали готуватись керівники районів та обєднаних громад.