МОЛОДІЖНИЙ ЖИТЛОВИЙ КРЕДИТ - ЦЕ РЕАЛЬНО!

8 лютого 2018 року голова Херсонської обласної державної адміністрації А.А.Гордєєв підписав розпорядження № 84 «Про підготовку та проведення урочистостей з нагоди  введення в експлуатацію нового багатоповерхового будинку, вручення квартир учасникам АТО та 20-річчю діяльності регіонального  управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву». Напередодні губернатор особисто перевірив, як ведуться роботи на обєктах, які увійшли до обласної молодіжної програми житлового пільгового кредитування. В лютому вже надійшли перші кошти з обласного та Херсонського міського бюджетів, які були передбачені державною адміністрацією та затверджені депутатами обласної та Херсонської міської рад на 2018 рік. За рахунок цих коштів ще 7 молодих родин отримають пільгові кредити на будівництво власного житла.

Напередодні Нового року  у 4-А Таврійському мікрорайоні м. Херсона (пр.200-річчя Херсона) замовник будівництва будівельна компанія „МЖК” вже завершила будівництво  блок-секції № 1 житлового будинку № 73,  готовність блок-секції2 складає майже 85 %. В двох секціях цього будинку - 126 квартир, загальною площею понад 7,5 тис. м2

У рамках державних та місцевих програм тільки в цих будинках отримають житло за рахунок пільгових кредитів 37 молодих родин, з них 9 для родин учасників АТО.

Крім коштів з місцевих бюджетів Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву використовує власний, так званий, статутний капітал, з якого формуються кредитні ресурси. Це джерело постійно поповнюється за рахунок повернення раніше наданих кредитів. У відповідності до чинного законодавства України кредит надається молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, на будівництво житла терміном до 30 років, але не більше ніж досягнення позичальником пенсійного віку. Кредит надається з відсотковою ставкою у розмірі 14,1% річних. Погашення кредиту та відсотків за користування ним здійснюється позичальником починаючи з дати зарахування коштів кредиту на рахунок позичальника.  Перший внесок за цими кредитами – не менше 10% вартості будівництва житла. Кредит може бути погашено достроково.

Завдяки співпраці з місцевою владою та забезпечення належного фінансування програми з бюджетів всіх рівнів  у межах обласної та Херсонської міської житлових програм розпочато роботи по забудові II черги кварталу МЖК у 4-АТаврійського мікрорайону м. Херсона, на якому планується протягом 2018-2022 років збудувати п’ять 9-поверхових житлових будинків №34/4, №34/3, №35, №34/2, №34/1 на 288 квартир загальною площею житла майже 18 тис.кв.м  з об’єктами соціально-побутового призначення. Планується, що половина житла в цих будинках буде збудовано в межах обласної та міської житлових програм, перш за все, для учасників АТО, родин загиблих та багатодітних родин.