ПЕРЕСЕЛЕНЦІ МАЮТЬ ПРАВО НА ЖИТЛО

Сьогодні, 25 вересня 2018 року, у Києві триває робота круглого столу "Захист прав людини внутрішньо переміщених осіб: забезпечення реалізації права на житло". Дискусію з важливого питання організовано Проектом Ради Європи "Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень", Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитлом) і Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та ВПО.

Участь у пошуку шляхів вирішення окресленої проблеми беруть представники міністерств і відомств, обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування низки регіонів нашої країни, директори регіональних управлінь Держмолодьжитла, фахівці міжнародних та національних неурядових організацій.

 Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний поділився досвідом Фонду щодо участі переміщених осіб у державних і регіональних житлових програмах. В обговоренні питань розробки та реалізації місцевих програм будівництва житла для молоді та інших соціально вразливих груп населення взяли участь радник Херсонського міського голови Михайло Линецький та директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович.