ПРИЙМАЄМО ЗАЯВИ-АНКЕТИ ТА ФОРМУЄМО РЕЄСТР КАНДИДАТІВ, ЩО МАЮТЬ ОТРИМАТИ КРЕДИТ ВІДПОВІДНО ДО ПОРЯДКУ №980

    04 вересня поточного року відбулось засідання комісії Мінрегіону з розгляду питань державної підтримки та/або пільгового довгострокового державного кредитування для придбання житла в рамках бюджетних житлових програм (далі – Комісія), на якому, зокрема, розглядались наступні питання:

    1. Відновлення приймання заяв-анкет та формування реєстру кандидатів, що мають намір отримати кредит відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам (ВПО), учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на придбання житла, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 № 980 (далі – Порядок);

    2. Розгляд пропозицій по розподілу бюджетних коштів між адміністративно-територіальними одиницями згідно з Порядком № 980, у зв’язку із внесенням змін до закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік», якими передбачено видатки зі спецфонду державного бюджету в обсязі 14600 тис. грн на бюджетну програму «Надання пільгового довгострокового державного кредиту ВПО, учасникам АТО та/або учасникам проведення ООС на придбання житла».

     Комісія вирішила, що на теперішній час існує нагальна потреба відновити формування реєстрів для таких кандидатів, що мають намір отримати такий кредит.

   Разом з тим, розподіл бюджетних коштів між адміністративно територіальними одиницями здійснює Мінрегіон пропорційно кількості зареєстрованих заяв у відповідному регіоні.       

   Оскільки показник зареєстрованих заяв відповідно до Порядку №980 на Херсонщині один з найнижчих з усіх регіонів України, на теперішній час рішення про виділення коштів на надання кредитів у Херсонській області не прийнято.

    На виконання рішення Комісії Херсонське регіональне управління Держмолодьжитла відновлює приймання заяв-анкет та формування реєстру кандидатів, що мають отримати кредит відповідно до Порядку № 980, починаючи з 10 вересня 2020 року з 9.00 до 16.30, обідня перерва з 12.00 до 12.30.

  Детальніше з умовами участі у програмі відповідно до Порядку № 980 можна ознайомитись за наступним посиланням: https://khn.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlya-vpo-ta-ato-oos