РОБОЧА ЗУСТРІЧ З ГУБЕРНАТОРОМ

22 січня відбулась робоча зустріч директора Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрія Волковича із головою Херсонської обласної державної адміністрації Андрієм Гордєєвим. Зустріч відбулась з метою обговорення плану роботи та визначення пріоритетів на 2019 рік.

В першу чергу Юрій Волкович звернув увагу на те, що  рішенням XXIІ сесії Херсонської обласної ради VII скликання 14.12.2018 року № 1075 виділено 5264 694 грн. на надання пільгових молодіжних житлових кредитів у 2019 році з передбачених Обласною програмою розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2019-2022 роки – 11 млн. грн., а це лише 48% від передбачених Програмою показників. Враховуючи, що рішеннямXXVIсесії Херсонської міської радиVIIскликання 21.12.2018 року № 1783 виділено всього 463 761 грн. на надання пільгових молодіжних житлових кредитів у 2019 році з передбачених Програмою розвитку житлового будівництва у м.Херсоні на 2018-2022 роки – 6,5 млн. грн., що складає 7,1% від показників Програми, - забезпечити завершення будівництво двох житлових будинків на 4А ТМКР м.Херсон № 34/4 та 34/3 у ІІ півріччі поточного року з таким станом фінансування Програми з місцевих бюджетів вкрай проблематично.

Тому, директор звернувся з проханням до голови Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєва Андрія підтримати клопотання регіонального управління Держмолодьжитла та винести на розгляд чергової сесії обласної ради питання щодо збільшення фінансування з обласного бюджету заходів Програми.

Також, голову обласної державної адміністрації було поінформовано про перші досягнуті результати у співпраці з керівництвом Каховської райдержадміністрації та міської ради з питань добудови об'єкту незавершеного будівництва 35-квартирного житлового будинку розташованого в м.Каховці. У разі прийняття місцевої програми МЖК та передбачення коштів на її реалізацію в місцевих бюджетах вже до кінця 2019 року 35 молодих родин м.Каховка зможуть отримати власне житло.

 

За результатами обговорення зазначених питань Андрієм Гордєєвим підтримано надані пропозиції та наголошено на необхідності збереження пріоритетів на 2019-2020 роки щодо вирішення у межах діючих регіональних житлових програм першочергово житлових проблем учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб та інших пільговиків та запевнив, що на чергову сесію обласної ради буде ним ініційовано винесення питання щодо збільшення видатків з Херсонського обласного бюджету на пільгове молодіжне житлове кредитування.