Шляхи вирішення у 2022 році житлових проблем працівників Нацполіції Херсонщини

21 грудня поточного року директор регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович та президент групи будівельних компаній «МЖК» Сергій Кіщенко зустрічалися з начальником головного управління Нацполіції Херсонської області Олександром Прокудіним. Під час зустрічі було обговорено питання можливих шляхів перепрофілювання адміністративних будівель у м. Гола Пристань під житло у межах діючих житлових програм для вирішення житлових проблем працівників поліції.

22 грудня у Юрій Волкович спільно з керівниками будівельних компаній «МЖК» Андрієм Пепелем та Миколою Картавцевим і архітектором Олександром Сокарою виїхали до м. Гола Пристань, де начальник районного відділу поліції Олексій Войчик їх зустрів та ознайомив зі станом 2-х адміністративних будівель.

За попередніми висновками фахівців зазначені адміністративні будівлі, цілком можливо, у разі спільного вирішення існуючих проблемних питань перепрофілювати та реконструювати під житло у межах діючих обласних програм молодіжного житлового кредитування та будівництво (придбання) доступного житла.

Конкретні висновки та пропозиції плануються бути підготовленими до 15.01.2022 та після цього додатково будуть обговорені. Одним з ключових питань, від яких залежить успішна реалізація цього вкрай важливого проекту - це необхідність якісного покращення фінансування з обласного бюджету у 2022р. обласної програми молодіжного житлового кредитування. Про зазначене проінформовано голову обласної державної адміністрації Геннадія Лагуту, за дорученням якого від 20 грудня 2021 р. №204-д передбачено у 2022 р. забезпечити належний рівень фінансування цієї програми.