В місті Херсоні виділено додаткові кошти на молодіжне житлове будівництво

В жовтні цього року депутати Херсонської міської ради  виділили додатково в межах міських програм 2 мільйони гривень для реалізації молодіжного житлового кредитування (Рішення міської ради № s918 від 20 жовтня 2017 року http://www.city.kherson.ua/acts/s918.zip). За рахунок цих коштів планується надати чотири пільгових кредити молодим родинам міста на будівництво власного житла в ІV-А Таврійському мікрорайоні.  Всього за період дії програм МЖК на Херсонщині було побудовано більше 100 тис квадратних метрів житла, 18 багатоповерхових будинків, в яких майже 1000 родин з дітьми отримали комфортні квартир. 

Херсонська міська рада, особливо останнім часом, надає всебічну підтримку у будівництві житла  в Таврійському мікрорайоні в межах міської програми. Особиста участь міського голови В. Миколаєнка та першого заступника голови І. Козакова  у проведенні нарад безпосередньо на будівельних майданчиках,  залучення до процесів розвитку інфраструктури в мікрорайоні комунальних підприємств впливають на  покращення якості та своєчасність будівництва об’єктів житла. Депутати міської ради Р. Рубан та В. Урбанський, член виконкому міської ради І. Лопушинський  неодноразово брали активну участь в організації суботників разом з мешканцями мікрорайону, проведенні культурно-масових та спортивних заходів з дітьми мікрорайону, старшокласниками загальноосвітніх шкіл Таврійського та студентами університетів міста. Результатом спільних зусиль стане успішне завершення у наступному 2018 році будівництва 126-квартирного багатоповерхового будинку та отримання в ньому житла 126 молодими родинами, у тому числі учасниками АТО та багатодітними родинами. 

Таким чином, зроблено ще один крок  для  покращення  житлових умов молодих родин міста Херсону, забезпечуючи реалізацію їх конституційних прав та виконання статті 10 Закону України «Про сприяння соціальному  становленню та розвитку молоді в Україні».