ВІДБУВСЯ П'ЯТИЙ ВІДБІР УЧАСНИКІВ ПРОГРАМИ «ЖИТЛОВІ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ВПО»

17 грудня 2021 року у центральному офісі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву відбувся п'ятий етап відбору отримувачів кредиту із числа кандидатів, включених до реєстру для участі у програмі «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

Відібрано 150 кандидатів із числа зареєстрованих у проєкті громадян. Не пізніше наступного робочого дня після завершення відбору регіональні управління Фонду повідомлять переможців про необхідність подання документів для отримання кредиту.

Відбір проведено методом випадкової вибірки за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення RandomPicker, запропонованого Міжнародним консультантом (IPC GmbH), погодженого банком KfW (Німеччина) як такого, що відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних.

У режимі реального часу відбір транслювався на YouTube-каналі Держмолодьжитла. Надалі він буде доступним за посиланням: https://youtu.be/XOLlG7280TE

На 17 грудня 2021 р. в реєстрі кандидатів на отримання пільгових іпотечних кредитів за рахунок грантових коштів Уряду Німеччини, що надаються через Банк Розвитку KfW, перебуває 22161 внутрішньо переміщена особа.

На жаль, для Херсонщини за результатами 5-го рандому не відібрано жодного кандидата. Продовжуємо працювати у штатному режимі, запрошуємо громадян з числа внутрішньо переміщених осіб звертатись до Регіонального управління фонду або в режимі онлайн проходити реєстрацію на участь у програмі пільгового кредитування та збільшувати масив потенційних учасників програми. Сподіваємося, що наступні рандоми для учасників з Херсонщини будуть більш успішними.

Довідка.

Проєкт «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» реалізують спільно Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Кредитна Установа для Відбудови KfW, Франкфурт-на-Майні і Держмолодьжитло. Для фінансування проєкту Уряд Німеччини через KfW надав грант у розмірі 25,5 млн євро. Отримувачем коштів є Мінреінтеграції, виконавцем проєкту – Держмолодьжитло. 17 травня 2021 року було відкрито приймання заяв громадян про намір отримати відповідний кредит на придбання житла.

Перший рандомний відбір відбувся 21 липня 2021 року. За умовами Проєкту, кредити ВПО надаються на термін до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю). Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.

Засновником Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву є Кабінет Міністрів України. Уповноваженим органом управління установи є Міністерство розвитку громад та територій України.

Інформація про способи подання відповідної заяви розміщена за посиланням: https://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlia-vpo-kfw/yak-podaty-zaiavu