ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛУ - 26 РОКІВ

Сьогодні відбулася онлайн-відеонарада з нагоди 26-ої річниці створення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

3

Участь у нараді взяли члени правління Фонду, співробітники центрального апарату установи, директори і колективи регіональних управлінь Участь у нараді взяли члени правління Фонду, співробітники центрального апарату установи, директори і колективи регіональних управліньДержмолодьжитла. До речі, цього року відзначають 20 років діяльності 17 регіональних управлінь Фонду.

- Ініціатива активних представників громадянського суспільства вже більш ніж чверть століття допомагає українцям вирішувати житлове питання, - сказав, відкриваючи засідання, голова правління установи Сергій Комнатний. –За цей час десятки тисяч сімей придбали власне житло завдяки участі в програмах Держмолодьжитла. Фонд пережив різні часи – як підйому, так і зниження активності. Поряд з історіями успіху ми маємо низку невирішених проблем – але обов’язково повинні зробити все, щоб вирішити проблеми недобудов в інтересах людей і унеможливити подібні негативні прояви в майбутньому.

- На сьогоднішній день стан реалізації житлової політики і житлових програм залишає бажати кращого, - зазначив керівник Держмолодьжитла. – Ми залежимо від політичної й економічної ситуації в країні та від суб’єктивних настроїв і поглядів окремих політиків.

Сергій Комнатний визначив стратегічні задання установи. За його словами, для успішної реалізації державної житлової політики необхідно деполітизувати житлові програми, законодавчо закріпити засади діяльності Фонду і визначити стабільні джерела фінансування програм забезпечення громадян житлом.

- З цією метою ми працюємо над проектом закону України про механізми забезпечення громадян житлом, напрацьовуємо зміни до існуючих і розробляємо нові фінансові механізми, - сказав голова правління Держмолодьжитла. – Зокрема, ми звернулися до Уряду з пропозицією щодо започаткування співпраці з Банком розвитку Ради Європи (БРРЄ) – соціальною фінансовою установою Європейської спільноти.

- Сподіваємося й робимо все можливе, щоб рівень соціально-політичної уваги до діяльності Фонду повернувся на належний рівень, який відповідатиме важливості питання забезпечення українців житлом на доступних умовах, - сказав Сергій Комнатний.

З нагоди 26-ої річниці з дня створення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву відбулося нагородження почесними званнями і відзнаками Держмолодьжитла кращих працівників центрального апарату Фонду, регіональних управлінь і партнерів – представників місцевої влади.

13

14

Перелік нагороджених з нагоди 26-ї річниці Держмолодьжитла