ДО УВАГИ ХЕРСОНЦІВ, ЯКІ ПЛАНУЮТЬ ПОЛІПШИТИ ЖИТЛОВІ УМОВИ У МЕЖАХ ПРОГРАМИ "ДОСТУПНЕ ЖИТЛО"

Відповідно до Порядку надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2018 року № 819 "Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом", Херсонським регіональним управлінням Держмолодьжитла у 2018 році надано державну підтримку у розмірі 2359,62 тис.грн 7 родинам, в тому числі 6 – внутрішньо переміщеним особам та 1 учаснику АТО. Державна допомога надана громадянам на будівництво житла загальною площею 437,15 кв.м.

На 2019 рік Херсонському регіональному управлінню Держмолодьжитла передбачено фінансування з державного бюджету на реалізацію програми доступного житла в сумі 2464 тис. грн., що дасть можливість отримати державну підтримку ще не менше як 7 родинам. Перші кошти державної підтримки у сумі 400 тис. грн. регіональне управління очікує отримати вже в червні поточного року.

Станом на 20 травня в Херсонському регіональному управлінні Держмолодьжитла зареєстровано 54 кандидата на участь у програмі "Доступне житло" і їх кількість має стійку тенденцію до зростання.

Маємо надію, що у другому півріччі поточного року до надання такої фінансової підтримки громадянам залучаться і відповідні місцеві бюджети.