Фінансування й реалізація програми «Доступне житло» продовжує набирати обертів у 2018 році

29 березня в облдержадміністрації відбулось засідання обласної робочої групи з координації будівництва (придбання) доступного житла під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Адамчика.

На засіданні були присутні члени робочої групи, представники міських рад міст обласного значення та керівники будівельних підприємств.

За словами Олександра Адамчика, нараду скликали з метою аналізу стану виконання заходів будівництва (придбання) доступного житла у 2017 році та перспективи їх реалізації у 2018 році. Також заслухали міських голів, керівників будівельних організацій щодо проведеної ними роботи у напрямку забезпечення реалізації заходів щодо будівництва доступного житла та озвучення проблемних питань, які виникають в процесі реалізації будівництва житлових об’єктів.

Директор Херсонського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Юрій Волкович поінформував, що до участі у житлових програмах виявили бажання та підготували відповідні документи дві будівельні компанії: «МЖК» та ТОВ «Тавріяінвестгрупп». Рішенням обласної робочої групи погоджено перелік об’єктів незавершеного житлового будівництва,  на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти в рамках реалізації регіональної Програми будівництва (придбання) доступного житла у Херсонській області на 2018-2022 роки.

«За останні два роки відбулося значне нарощування коштів на придбання житла для мешканців Херсонщини сумою 11,5 млн грн з різних джерел (державного, обласного та місцевого). У рамках реалізації програми квартири отримали 38 родин, 10 з яких – учасники АТО та їх родини. Плануємо збільшити видатки до 34 млн грн для вирішення житлових проблем ще 40 громадян чи родин з Херсонщини», - зазначив Юрій Волкович.

У ході наради відмітили позитивну динаміку у співпраці з керівництвом Херсонської міської ради, яке всебічно підтримує реалізацію програми для мешканців міста.

Про стан готовності і наявність земельних ділянок з відповідним цільовим призначенням доповіли представники Новокаховської, Каховської та Голопристанської міських рад.

Олександр Адамчик рекомендував активізувати роботу з відведення ділянок під реалізацію програми «Доступне житло», а також провести аналіз потреб у придбанні нового житла серед місцевого населення. Наразі ведеться робота над початком побудови трьох багатоквартирних житлових будинків за програмою «Доступне житло» у мікрорайоні Таврійський міста Херсона. Вже провели виїзні перевірки за участі членів робочої групи з координації будівництва щодо готовності земельних ділянок до початку будівництва.

Окрім того, заступник голови облдержадміністрації Олександр Адамчик звернувся до військового комісара Херсонського обласного військового комісаріату Ігоря Будніка з тим, якщо потреба у житлі є серед військовослужбовців, то їх також потрібно включати до черги на придбання квартир у рамках діючої програми.

 

«Пільгова система на придбання житла для бійців АТО, їх родин, військовослужбовців та працівників бюджетної сфери продовжує діяти, тому неможна оминати можливість взяти участь у програмі «Доступне житло», - зауважив Олександр Адамчик.