Голова Херсонської облдержадміністрації вручив ключі від власних квартир херсонцям

1 червня голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв взяв участь в урочистій церемонії введення в експлуатацію 9-поверхового 126-квартирного житлового будинку №44 по проспекту 200-річчя Херсона у 4-А Таврійському мікрорайоні міста Херсона ( буд. номер № 73- I та II секції).

126 молодих родин Херсонщини сьогодні отримали ключі від своїх власних квартир у новому будинку. З них 40 сімей – учасники державних та місцевих житлових програм: 10 родин учасників АТО, 6 – багатодітних, 24 родини молодих фахівців бюджетних та інших установ Херсона. Це і є реальний захист прав дітей та їх батьків на якісне та комфортне житло.

«Вже стало доброю традицією спільно з Молодіжним житловим комплексом щорічно здавати в експлуатацію новобудову. Сьогодні ми бачимо яскравий приклад того, як слова переходять у діло. Всі ці родини отримують житло за пільговими умовами. Дуже приємно, що такі умови особливо стосуються родин хлопців, які знаходяться у АТО. Адже вони боронять на Сході наш з вами спокій і дають можливість спокійно реалізовувати такі проекти,» - розповів голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Також він зазначив, що в області діє програма «Власний дім», яка дозволяє отримувати житло тим, хто цього найбільше потребує: «16 квартир ми профінансували з обласного бюджету. Програма діє вже три роки і за цей час було надано кредитів на суму 9 млн грн з обласного бюджету».

Реалізація проекту щодо будівництва багатоповерхівки на 126 квартир стала можливою завдяки співпраці Херсонського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» з Херсонською обласною державною адміністрацією, обласною та міською радами.

«Саме на таких заходах ми відчуваємо результат нашої спільної роботи. Я бажаю всім мешканцям щасливого життя в нових квартирах, нехай у них завжди лунає дитячий сміх», - звернувся до присутніх голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергій Комнатний.

По завершенні урочистої частини, представники обласної та міської влади разом із щасливими володарями ключів від квартир оглянули нове помешкання.

Довідково: Херсонщина – одна з перших регіонів України, де у рамках обласних програм молодіжного житлового кредитування і будівництва (придбання) доступного житла, впроваджено додаткові пільги для учасників антитерористичної операції на пріоритетних засадах. Надається адресна безготівкова безповоротна фінансова допомога учасникам АТО на погашення частини (від 25% до 100%) залишку суми зобов’язань за отриманими на будівництво (реконструкцію) та придбання житла за пільговими кредитами, надання учасникам АТО за рахунок коштів обласного бюджету на безповоротній основі державної підтримки у розмірі 50% вартості нормативної площі доступного житла).