ЯК МОЛОДІЙ ЛЮДИНІ ВИРІШИТИ ЖИТЛОВЕ ПИТАННЯ

30 травня в Миколаєві відбувся семінар «Перспективи забезпечення молоді житлом». Про те, як молодому українцю придбати житло за підтримки держави, спілкувалися керівництво та начальники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, представники міських, селищних рад та районних адміністрацій Миколаївщини, члени правління та директори регіональних управлінь Держмолодьжитла, представників будівельних компаній, що беруть  участь у житлових програмах, і громадських організацій.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Валентин Гайдаржи. Він закликав усіх до конструктивного діалогу, зазначивши, що готові використовувати усі дієві пропозиції та засоби впливу для спрощення вирішення питання забезпечення молоді житлом.

Прозвучав виступ заступника Міністра Мінмолодьспорту Олександра Яреми. Він зазначив, що це перший семінар з серії заходів які будуть проводитись у різних регіонах нашої країни для створення «ідеальної моделі» програми забезпечення молоді житлом, збільшення її фінансування, що дасть змогу для задоволення реальної потреби.

Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний доповів  про досвід України у впровадженні житлових програм для молоді. Зокрема, очільник Фонду зазначив: «Молодь - наше майбутнє! Молоді люди які бажають працювати в рідній країні повинні жити у гідних умовах та покращувати рівень свого життя. Це будівельники нашої країни, наш золотий потенціал. Ми повинні зробити все щоб його зберегти. У нас є затверджена стратегія, яка передбачає реорганізацію і розробку нових фінансових механізмів, які б дали можливість зробити наші програми більш дієвими, прозорими та ефективними».

Інформативними та цікавими були виступи директорів Миколаївського та Харківського регіональних управлінь Держмолодьжитла Василя Федорончука і Олександра Вензеля, представника громадської організації переселенців.