ОГОЛОШЕННЯ!!!!!!!!

Відновлення кредитування ВПО за рахунок коштів гранту KfW!!!

Повідомляємо, що Держмолодьжитлом з 04.07.2022 розпочинається прийом документів, від переможців 6-8 рандомів, які відбулися 12.01.2022, 25.01.2022 та 15.02.2022 та які мають намір та можуть  продовжити процес отримання кредитів на умовах Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2021 року № 451.

До 03 серпня 2022 року (включно) необхідно подати заяви про надання кредиту та необхідні  для отримання кредиту документи.

З переліком документів, ЩО ПОДАЮТЬСЯ ПЕРЕМОЖЦЯМИ для отримання пільгового іпотечного кредиту на придбання житла, можна ознайомитись ТУТ.

ВАЖЛИВО!!!

1. Переможці, які до введення в Україні воєнного стану встигли подати/частково подати документи, повинні провести поновлення/заміну  документів, в тому числі щодо платоспроможності, в термін до 03.08.2022.

2. Переможці можуть провести заміну об’єкта кредитування (житлової нерухомості) та обраний регіон придбання об’єкта.

3. Об’єкт житлового нерухомого майна, на який надається кредит, НЕ ПОВИНЕН ЗНАХОДИТЬСЯ на території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), або на території, визнаній в умовах воєнного стану тимчасово окупованою рішенням Ради національної безпеки і оборони України, введеним у дію указом Президента України.

Перелік таких громад постійно оновлюється та з ним можна ознайомитися на сайті Мінреінтеграції в розділі НОВИН (на сьогодні за посиланням https://minre.gov.ua/news/onovleno-aktualnyy-perelik-gromad-u-rayonah-boyovyh-diy-na-tot-ta-tyh-shcho-v-otochenni-7, останній Наказ Мінреінтеграції від 24.06.2022р. № 134).

4. Переможець може звернутися та подати документи до будь-якого регіонального управління/іпотечного центру Держмолодьжитла, крім тих, що знаходяться на території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), або на території, визнаній в умовах воєнного стану тимчасово окупованою рішенням Ради національної безпеки і оборони України, введеним у дію указом Президента України.

5. Укладання кредитного договору, договору іпотеки (та його нотаріальне посвідчення) буде відбуватися за місцем обрання об’єкта житлової нерухомості.

За детальною інформацією можна звернутися до регіональних управлінь/іпотечного центру Держмолодьжитла за контактами, вказаними на їх офіційних сайтах.