ОСТАННІЙ ШАНС МОЛОДИХ РОДИН МІСТА ХЕРСОНА В ОТРИМАННІ ЖИТЛА!

Одним із найболючіших питань у житті кожної людини, особливо молодої сім'ї, є житло. 

Напередодні Міжнародного дня сім’ї від імені молодих родин Херсона Анна Дубаченко звернулась із колективним зверненням безпосередньо до міського голови В.Миколаєнка щодо належного фінансування міської   програми розвитку житлового будівництва, у межах якої родини  мають надію отримати власне житло за рахунок пільгових кредитів. Але іхні сподівання на розуміння та підтримку цього питання, на жаль, не виправдались.

Зі свого боку Херсонське регіональне управління Держмолодьжитла неодноразово зверталося до керівництва міста з проханням передбачити у Херсонському міському бюджеті на 2019 рік видатки на надання пільгових кредитів молоді на реалізацію заходів Програми розвитку житлового будівництва у  м. Херсоні на 2018 - 2022 роки   у визначених обсягах в сумі 6,5 млн. грн.

Однак рішенням Херсонської міської ради від 21 грудня  2018 року № 1826 «Про міський бюджет на 2019 рік» передбачено фінансування на надання пільгових кредитів молоді міста за Програмою розвитку житлового будівництва у місті Херсоні на 2018-2022 роки від 29 листопада 2017 року № 1047 в обсязі всього 437,5 тис. грн., що  складає лише 7% від програмного показника. Цих коштів навіть не вистачило на один кредит!

Тоді як протягом 2017-2018 р. р. з Херсонського міського бюджету видатки на фінансування заходів Програми  виділятись на якісному рівні (у 2017 році – 4,5 млн. грн, у 2018 році – 5,6 млн. грн), що дозволило надати кредити 18 молодим  родинам. (Для порівняння, Миколаївська міська рада - 40 мільйонів, Харківська міська рада виділила на підтримку будівництва житла  - 200 мільйонів грн.).

В умовах сьогодення єдина реальна можливість молодих родин поліпшити свої житлові умови –  тільки за рахунок пільгового кредитування у рамках житлових Програм, які реалізує місцева влада спільно з Держмолодьжитлом.

Разом з тим, враховуючи, що багатьом громадянам нашого міста, які перебувають в черзі кандидатів на отримання пільгового довготермінового кредиту в Херсонському регіональному управлінні Держмолодьжитла, протягом  поточного року виповнюється 36 років, це означає, що вони після цього не зможуть надалі брати участь у Програмі та здійснити свою мрію – отримати власне житло.

Міський голова, на жаль, не почув представників молодих родин з дітьми! Залишається надія на депутатів міської ради, які здебільшого небайдужі та готові реально допомагати молодим мешканцям міста, а також на нового Президента України В.Зеленського, у передвиборній програмі якого одним з пріоритетів комфортної країни є відновлення програми молодіжного житлового кредитування!