Перша робоча зустріч із заступником Херсонського міського голови Володимиром Лук’яненком

06 квітня у Херсонській міській раді відбулась перша робоча зустріч директора регіонального управління Держмолодьжитла та президента холдингу будівельних компаній МЖК із заступником міського голови Володимиром Лукяненком.

Під час зустрічі заступника міського голови поінформовано про хід та результати реалізації житлових програм на Херсонщині та безпосередньо в м.Херсоні, оскільки з 2004 року за об’єктивних обставин будівництво житла для молоді та інших пільгових верств населення, перш за все – учасників бойових дій у зоні АТО/ООС, ВПО, багатодітних, ведеться у межах діючих житлових програм   на 4А ТМКР м.Херсона. Володимир Лук’яненко жваво цікавився які кредитно-фінансові механізми використовує Держмолодьжитло і які з них найбільш доступні для молоді. Його приємно вразило те, що до теперішнього часу найбільш активно продовжує працювати програма пільгового молодіжного житлового кредитування, яка останні роки переважно фінансується за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів.

Приємно було спілкуватись з фаховою людиною і згадати минулі успішні спільні проекти, адже Володимир Лук’яненко, перебуваючи на посаді Н.Каховського міського голови, майже 20 років тому одним з перших на Херсонщині запропонував співпрацю з регіональним відділенням державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. З цією метою Фонду було передано для добудови об’єкт незавершеного житлового будинку та розроблена і прийнята відповідна міська Програма МЖК, яка успішно була реалізована і 40 молодих родин отримали власне довгоочікуване житло.

З огляду на обговорені питання та наявний успішний спільний досвід в  реалізації житлових програм і проектів,  висловили впевненість  в тому, що  місто Херсон і його громада потребують корінних перетворень і  нова команда під керівництвом Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва  поступово розпочала проводити цю вкрай складну та відповідальну роботу. На цьому шляху команда фахівців регіонального управління Держмолодьжитла та холдингу будівельних компаній МЖК  готові всіляко сприяти у межах компетенції та наявних можливостей, щоб рідному Херсону повернути чарівність та привабливість, а його мешканця  і гостям – комфортні умови проживання та відпочинку.