ПЕРСПЕКТИВИ ВПРОВАДЖЕННЯ ХАРКІВСЬКОГО ДОСВІДУ НА ХЕРСОНЩИНІ!

   17 червня 2020 року відбулась робоча зустріч за участі директора Херсонської обласної дирекції АБ «УКРГАЗБАНК» Ірини Мостепан та директора Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрія Волковича, на якій обговорювалися питання перспектив впровадження на Херсонщині досвіду Харківської міської ради, АБ «Укргазбанк» та Харківського регіонального управління Держмолодьжитла щодо реалізації спільного соціального проєкту по кредитуванню громадян на будівництво (придбання) житла.

   Цей проєкт передбачає виділення відповідних коштів з місцевого бюджету для надання (відшкодування) частини відсотків за іпотечними кредитами, отриманими позичальниками в Банку, на будівництво (придбання) житла за відповідним напрямком Програми розвитку житлового будівництва у місті Херсоні на 2018-2022 роки та аналогічними діючими міськими програмами в регіоні.

 Значний досвід співпраці у реалізації аналогічних кредитно-фінансових механізмів напрацьовано вже у попередні роки регіональним управлінням Держмолодьжитла та АБ «Укргазбанк».

  Його результати свідчать про значний попит населення на участь у цій Програмі, оскільки без підтримки, перш за все, місцевої влади переважна більшість громадян, що потребують поліпшення житлових умов, не спроможні вирішити свої житлові проблеми.

  З цією метою АБ «Укргазбанк» підготовлено відповідні звернення до міських голів м. Херсон, м. Каховка, м. Нова Каховка, м. Скадовськ із пропозицією спільної реалізації соціального проєкту передового досвіду харківчан, який  допоможе вирішити низку соціально-економічних питань у регіоні, зокрема вирішення житлових проблем громадян Херсонщини, які цього потребують на законних підставах, а також створення нових робочих місць, збільшення надходжень та податків до місцевих бюджетів, оновлення інфраструктури тощо.

   У термін до 10 липня поточного року планується провести робочі зустрічі з керівництвом органів місцевого самоврядування та запропонувати спільно впровадити передовий харківський досвід на Херсонщині.

  Про результати розгляду місцевою владою ініціативних звернень із зазначеного питання громадськість буде поінформовано додатково.