Підтримка Обласною владою молодих родин у вирішенні житлових проблем

У серпні поточного року з Херсонського обласного бюджету для надання молодим родинам пільгових довготермінових кредитів на будівництво власного житла виділено 1 680 416 грн. За рахунок цих коштів Херсонське регіональне управління Держмолодьжитла надало 2 пільгових кредити родинам учасників бойових дій в зоні проведення АТО/ООС Горбенко та Ігнатенко на будівництво житла в житловому будинку №34/2, будівництво якого веде на 4 Таврійському мікрорайоні будівельна компанія «МЖК».

У межах Обласної програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2019 - 2022 роки, затвердженої рішенням XIX сесії Херсонської обласної ради VII скликання від 26 липня 2018 року № 944 (зі змінами), передбачена учасникам бойових дій в зоні АТО за рахунок коштів обласного бюджету додаткова пільга у розмірі 25% на погашення залишку зобов'язань за пільговим кредитом.

Головою Херсонської обласної державної адміністрації Сергієм Козирем підтримано відповідне клопотання Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла та видано розпорядження за №705 та 706.

Загальна сума фінансової допомоги молодим родинам учасників бойових дій у зоні АТО/ООС склала 357 165,47 грн., що є значною та заслуженою підтримкою такої категорії громадян.

Сподіваємось, що до кінця поточного року за підтримки та сприяння керівництва Херсонської обласної державної адміністрації та депутатського корпусу Обласної ради на пільгове молодіжне житлове кредитування з Обласного бюджету будуть виділені ще кошти і це дасть можливість  збільшити коло щасливих молодих родин Херсонщини, які за підтримки місцевої влади зможуть поліпшити свої житлові умови.