ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ЗА І ПІВРІЧЧЯ 2018 РОКУ

04 жовтня в Херсонській обласній раді відбулось засідання постійної комісії з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики і взаємодії з підприємствами енергетичної галузі, в якій взяв участь директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович.

Серед розглянутих питань, винесених на розгляд комісії, також депутати заслухали директора регіонального управління Юрія Волковича, який звітував про результати роботи за І півріччя 2018 року з реалізації програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2006-2018 роки. Депутатами  постійної комісії ретельно обговорені досягнуті результативні показники в реалізації програми, в тому числі особливо пріоритетні напрямки із забезпечення житлом родин учасників АТО, внутрішньо-переміщених осіб, багатодітних та інших пільговиків, а саме.

Так зокрема, за І півріччя з обласного бюджету на реалізацію заходів обласної Програми МЖК виділено 4650,03 тис. грн, що складає 46,50% від передбачених Програмою показників та з Херсонського міського бюджету 5650,0 тис. грн.., що складає 94,17%. За рахунок цих коштів надано 15 пільгових кредитів на будівництво житла молодим родинам Херсонщини, серед них учасники АТО, багатодітні, працівники бюджетної сфери, інші категорії громадян.

Такий значний рівень фінансування заходів Програми досягнуто вперше за 20 років реалізації її заходів в регіоні завдячуючи підтримці та розуміння важливості вирішення житлових проблем молоді Херсонщини, як керівництвом обласної державної адміністрації, обласної ради, міської ради так і депутатського корпусу області та міста.

Це також дозволило завершити у планові терміни будівництво ІІ-секції ж/б № 73 на 4-А ТМКР м.Херсона та 01 червня 2018 року провести святкові заходи  з нагоди вручення ключів 40 молодим родинам (в тому числі учасників АТО – 10, багатодітні – 6, працівники бюджетної сфери – 11, інші категорії громадян - 13) Херсонщини від власних квартир, збудованих у рамках житлових Програм.

Депутатською комісією схвалено звіт директора регіонального управління Держмолодьжитла, роботу управління визнано задовільною та підтримано пропозицію щодо необхідності подальшого фінансування програми у поточному році з Херсонського обласного бюджету.