ПРІОРИТЕТИ СПІВПРАЦІ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВЕТЕРАНІВ З ХЕРСОНСЬКИМ РЕГІОНАЛЬНИМ УПРАВЛІННЯМ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА

Сьогодні, 23 вересня, відбулася зустріч директора Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрія Волковича з головою обласної ради ветеранів – учасників бойових дій та сімей загиблих (померлих) захисників України при Херсонській облдержадміністрації Русланом Рябим.

В ході конструктивної бесіди обговорювались найважливіші питання, а саме.

Руслана Рябого ознайомлено зі станом будівництва у межах житлових програм, умовами участі у житлових програмах Держмолодьжитла, станом їх фінансування та пріоритетами, до яких, зокрема, відносяться питання вирішення житлових проблем військовослужбовців - учасників АТО та ООС, внутрішньо переміщених осіб, багатодітних родин, та інших пільгових верств населення.

При цьому Юрієм Волковичем зазначено, що у межах житлових програм вже вирішено житлові проблеми 22 родин учасників бойових дій в зоні АТО/ООС та 18 родин внутрішньо переміщених осіб.

Оскільки територіальна близькість Херсонської області до зони збройного конфлікту та анексованого Криму обумовлює наявність значної кількості військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб, ці пільгові категорії осіб як ніколи потребують забезпечення житлом, і можливість для учасників бойових дій в зоні АТО/ООС отримати власне житло є одним з найважливіших викликів до змін після війни.

Разом з тим Юрій Волкович звернув увагу на проблематичний стан фінансування житлових Програм з бюджетів всіх рівнів, який залишається до теперішнього часу і є одним з основних чинників, які гальмують процес успішної їх реалізації, а для більшості молоді – це єдина можливість вирішити свої житлові проблеми і не шукати кращої долі за кордоном.

За результатами обговорення зазначених питань вирішено налагодити  спільну роботу між регіональним управлінням Держмолодьжитла та обласною радою ветеранів щодо збереження пріоритетів у 2020-2022 роках у межах житлових програм молодіжного житлового кредитування та доступного житла та вирішенні у їх межах житлових проблем військовослужбовців - учасників АТО та ООС.

За для забезпечення цієї мети Руслан Рябий запропонував звернутись до голови Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва з клопотанням:

- доручити здійснити фінансування заходів Програми розвитку  молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2019-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 26 липня 2018 року № 944, в розмірі 2 928 113 грн, які були передбачені Планом асигнувань на лютий-березень 2020 року, але до теперішнього часу не профінансовані;

- передбачити у бюджеті Херсонської області на 2021 рік фінансування відповідно до прогнозних обсягів діючих житлових регіональних програм в сумі 15 млн. грн. 

У разі позитивного вирішення зазначеного питання, це дозволить за рахунок цих коштів до кінця 2020 року вирішити житлові проблеми 5 родин учасників бойових дій та у 2021– ще 25 родин.

Також Руслан Рябий запевнив всіляко сприяти в реалізації як цих, так і інших  проектів на користь херсонців та України.

Юрій Волкович подякував йому за особисту підтримку, а відкритий та конструктивний діалог додав оптимізму та окреслив нові горизонти співпраці.

          Впевнені в успіху, працюємо за для процвітання Херсонщини!