ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ ПРОГРАМИ

12 червня 2018 року в Херсоні відбувся форум «Херсонська область за сім’ю». Участь у форумі взяли представники релігійних громад та громадських організацій області, а також представники всеукраїнських громадських організацій та рухів – такі, як Адріан Буковинській  -  голова Всеукраїнського благодійного фонду «Родина», доцент кафедри культурології  Національного педагогічного університету ім.. М.П. Драгоманова, кандидат філософських наук, співавтор законопроектів у галузі державної сімейної політики,  співорганізатор Всеукраїнського сімейного форуму; Руслан Кухарчук   -  голова Всеукраїнського громадського руху "Всі разом!", президент  Асоціації журналістів України «Новомедія»; Геня Сомборська  -  голова Всеукраїнського благодійного фонду «За гідність людини», член Європейського інституту сімейної освіти; Сергій Цвєтков -   директор  «Міжнародного центру батьківства» (International Center of Fatherhood) тощо.

Учасники заходу дійшли висновку, що захист інституту сім’ї повинен бути пріоритетним у державній політиці та стратегії розвитку області. За результатами обговорень учасники прийняли Резолюцію форуму, у якій звернулись до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, до місцевих органів влади з пропозиціями щодо підтримки  проект  Національної сімейної стратегії, розроблений Альянсом «Україна за сім’ю».

Обласний форум підтримав проект обласної програми розвитку молодіжного житлового кредитування у Херсонській області на 2019 – 2022 роки та рекомендував його для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Фактично Форум розпочав громадське обговорення проекту цієї програми. Протягом тижня на сайт регіонального управління Держмолодьжитла надходять пропозиції від молодих родин та мешканців, громадських організацій  Херсонщини.

Обласна програма розвитку молодіжного житлового кредитування  ефективним механізмом підтримки молодих родин у вирішенні важливих соціальних питань.