ПРОФІЛЬНА КОМІСІЯ РОЗГЛЯНУЛА ПРОЕКТ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ МОЛОДІЖНОГО ЖИТЛОВОГО КРЕДИТУВАННЯ В ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ НА 2019-2022 РОКИ

Постійна комісія з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики і взаємодії з підприємствами енергетичної галузі провела друге передсесійне засідання.

Основне питання порядку денного – проект програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2019-2022 роки.

Програма має на меті – поліпшити житлові умови молодих родин, учасників та сімей загиблих у зоні АТО, сприяти стабілізації соціально-демографічної ситуації в області тощо.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного, обласного та інших місцевих бюджетів (в межах наявних фінансових ресурсів), інших не заборонених законодавством України джерел, у тому числі коштів громадян, кредитів банківських та інших фінансових установ, грантів міжнародних організацій і фондів.

Таким чином, на 2019-2022 роки заплановано наступне ресурсне забезпечення: державний бюджет – 25000,00 тис. грн; обласний бюджет – 50000,00 тис. грн; бюджет м.Херсона – 29000,00 тис. грн; кошти громадян – 39500,00 тис. грн.

За період дії Програми, за умови її належного фінансування з бюджетів усіх рівнів, планується вирішити житлові потреби 142 молодих сімей та одиноких молодих громадян, які перебувають на квартирному обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов. З них 69 – за кошти обласного бюджету (в тому числі 33 сім’ї учасників АТО), та проінвестувати будівництво квартир площею житла 8,8 тис. кв. м, з яких 4,3 тис. кв. м. – за рахунок коштів обласного бюджету.

Депутати постійної комісії підтримали проект Програми, з урахуванням попередньо внесених правок. Питання щодо затвердження Програми виноситиметься на чергову сесію обласної ради, яка відбудеться 26 липня.

Після цього голові комісії обласної ради з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики і взаємодії з підприємствами енергетичної галузі Віктору Деркачу директором Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрієм  Волковичем була вручена подяка голови правління Держмолодьжитла Сергія Коматного за вагомий особистий внесок у розвиток програм житлового будівництва на Херсонщині та плідну співпрацю.