РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ ХЕРСОНСЬКОГО РЕГІОНАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА ЗА 2018 РІК ТА ПЛАНИ НА НАСТУПНИЙ РІК

За підсумками 2018 року Херсонське регіональне управління Держмолодьжитла повідомляє:

Відповідно до Програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2006-2018 роки отримано коштів з Херсонського обласного бюджету в сумі 6 млн.грн., за рахунок яких надано 9 пільгових довготермінових кредитів на будівництво житла (з них 3 учасники АТО), що складає  60 % від програмного показника.

Відповідно до Програми розвитку житлового будівництва у м.Херсоні  на 2018-2022 роки отримано коштів з бюджету м.Херсона 5650,0 тис.грн., за рахунок яких надано 9 пільгових довготермінових кредитів на будівництво житла, що складає 94,2 % від  програмного показника.

Також, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 10.10.2018 №819 «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом» та затвердженого "Порядку надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом" з 51 поданої заяви до регіонального управління 7 родин, в тому числі внутрішньо переміщені особи та учасники АТО, отримали  державну підтримку в сумі 2 359 620,00 грн. на будівництво житла.

Завдяки діючим державним та відповідним місцевим житловим програмам тільки у 2018 році щасливими учасниками цих програм стали 25 молодих родин Херсонщини, зокрема - державні службовці,  медичні працівники, учасники АТО, багатодітні, внутрішньо переміщені особи та інші.

У червні 2018 року відбувся урочистий захід з нагоди введення в експлуатацію чергового житлового будинку  на 126 квартир № 73 у 4-А Таврійському мікрорайоні м. Херсона, на будівництво житла в якому 40 молодих родин Херсонщини отримали за рахунок коштів державного, Херсонського обласного та Херсонського міського бюджетів пільгові кредити, з них:

-         родини учасників АТО – 10;

-         багатодітні родини - 6,

-         працівники бюджетних установ та інші категорії мешканців міста Херсона - 24.

З огляду на стрімке зростання попиту молодих родин Херсонщини та прогнозні показники фінансування цих програм у 2019  році (обласний бюджет – 12,5 млн.грн., бюджет м. Херсона – 8,0 млн.грн., Державний бюджет – 7,0 млн.грн.)  очікуємо в наступному році досягнення більш вагомих результатів у наданні державної підтримки та пільгових молодіжних кредитів на будівництво житла родинами Херсонщини.

Напередодні Нового 2019 року та Різдвяних свят дякуємо керівництву обласної державної адміністрації, обласної ради та депутатському корпусу, центральному апарату Держмолодьжитла, будівельній компанії "Молодіжного житлового комплексу" та громадянам Херсонщини – учасникам житлових програм за підтримку та довіру, а також

Вітаємо всіх   з Новим 2019 роком та Різдвом Христовим,  і бажаємо:

Хай Новий рік подарує Вам нові можливості та необмежені ресурси

для реалізації найамбітніших проектів та здійснення мрій!

Хай тепло Різдвяних свят принесе в Вашу оселю радість, любов,

щастя та мир!

 

Христос Рождається! Славімо Його!