РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ ХЕРСОНСЬКОГО РЕГІОНАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА ЗА 2019 РІК ТА ПЛАНИ НА 2020 РІК

Протягом 2019 року отримано  та освоєно за цільовим призначенням 14,77 млн. грн, в тому числі за житловими програмами:

1) молодіжного житлового кредитування:

з Державного бюджету (кошти СК Держмолодьжитла) – 3,4 млн. грн (100 % від затвердженого кошторису);

з Херсонського обласного бюджету – 7,1 млн. грн (64,5 % від програмного показника);

з бюджету м. Херсона – 0,4 млн грн. (7,1 % від програмного показника);

з бюджету м. Каховка – 0 грн.

з інших джерел (власні кошти громадян) – 3,8 млн. грн (48,7% від програмного показника).

За рахунок отриманих коштів надано 17 пільгових довготермінових кредитів молодим родинам (4 за рахунок державного бюджету, 12 з обласного бюджету (в т.ч. 7 родин учасників АТО/ООС), 1 - бюджету м. Херсона) на будівництво квартир площею житла майже 1050,0 кв. м. у ж/б №34/4 (Забудовник ТОВ «Молодіжний житловий комплекс.») та  ж/б № 34/3 (Забудовник ТОВ «Молодіжний житловий комплекс м. Херсон»)  у 4-А Таврійському мікрорайоні м. Херсона.

2) доступного житла:

з державного бюджету – 4,6 млн. грн.

За рахунок цих коштів отримали державну підтримку 13 родин, з них 11 родин  ВПО, 2 родини – інші категорії на будівництво квартир площею житла майже 821,0 кв. м. у ж/б №34/4 (Забудовник ТОВ «Молодіжний житловий комплекс.») та  ж/б № 34/3 (Забудовник ТОВ «Молодіжний житловий комплекс м. Херсон»)  у 4-А Таврійському мікрорайоні м. Херсона.

3) пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення АТО або учасникам проведення ООС:

з державного бюджету – 2,1 млн. грн.

За рахунок цих коштів надано державний пільговий кредит 2 родинам учасників АТО та 1 – родині ВПО.

У 2019 році щасливими учасниками житлових програм Держмолодьжитла стали 33 молоді родини Херсонщини, зокрема - державні службовці,  медичні працівники, учасники АТО, багатодітні, внутрішньо переміщені особи та інші.

У 2020  році очікуємо досягнення більш вагомих результатів у наданні державної підтримки та пільгових молодіжних кредитів на будівництво житла родинами Херсонщини. Впевнені в цьому тому, що стан справ свідчить про виконання Президентом та Урядом своїх пріоритетних завдань щодо відновлення фінансування житлових програм на належному рівні, першочергово учасникам АТО/ООС та ВПО, як передбачено дорученням Президента України № 837/2019.

На теперішній час продовжуються роботи із забудови у м. Херсоні ІІ черги кварталу МЖК, на якому планується у 2020 році добудувати  9-поверхові житлові будинки №№ 34/4, 34/3 та розпочати будівництво ж/б 34/2, 34/1у 4А ТМКР м. Херсона, а також завершити добудову об’єкта незавершеного будівництва 35-квартирного житлового будинку за адресою вул. Айвазовського, буд.1б у м. Каховка.

В свою чергу, дякуємо керівництву обласної державної адміністрації, обласної ради та депутатському корпусу, центральному апарату Держмолодьжитла, будівельній компанії "Молодіжного житлового комплексу" та громадянам Херсонщини – учасникам житлових програм за підтримку та довіру, а також вітаємо всіх з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим і бажаємо забезпечити спільними зусиллями економічне зростання регіону і Держави за для комфортних умов проживання!