РЕЗУЛЬТАТИ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ТА ПОСТІЙНОЇ ДЕПУТАТСЬКОЇ КОМІСІЇ ХЕРСОНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

   16 червня в Херсонській міський раді відбулось засідання виконавчого комітету міської ради.

  Серед інших питань, які були винесені на порядок денний, також попередньо розглядався проєкт рішення міської ради «Про виконання у 2019 році Програми розвитку житлового будівництва у місті Херсоні на 2018 – 2022 роки» (далі –Програма).

  Присутній на засіданні Іван Лопушинський, який перебуває у складі виконавчого комітету міської ради та є професором Херсонського національного технічного університету,відмітив незадовільний стан фінансування Програми з Херсонського міського бюджету та наголосив на доцільності та необхідності в умовах сьогодення покращення роботи щодо належного фінансування житлових програм, які на Херсонщині реалізує Херсонське регіональне управління Держмолодьжитла.

   Того ж дня в Херсонській міській раді відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально - економічного розвитку та регуляторної політики Херсонської міської ради, в якому взяв участь директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович.

  Він поінформував присутніх депутатів про стан реалізації Програми та звернувся з проханням щодо збільшення видатків Херсонському регіональному управлінню Держмолодьжитла на реалізацію Програми на загальну суму 678 697,00 грн за рахунок рефінансування.

  Депутатською комісією одноголосно підтримано звернення директора регіонального управління Держмолодьжитла щодо збільшення видатків Херсонському регіональному управлінню Держмолодьжитла на реалізацію Програми на зазначену суму та наголошено на необхідності на більш якісному рівні сприяти в подальшому фінансуванню заходів Програми з Херсонського міського бюджету.

   Це питання буде винесено на розгляд чергової сесії Херсонської міської ради, проведення якої заплановано на 09 липня 2020 року.

   У разі підтримання депутатами цього рішення ще одна молода родина міста отримає пільговий кредит на будівництво власного житла.