РІШЕННЯМ ПОЗАЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ: ЗБІЛЬШЕНО ВИДАТКИ НА МОЛОДІЖНЕ ЖИТЛОВЕ КРЕДИТУВАННЯ

4 грудня поточного року відбулось засідання позачергової ХХІ сесії Херсонської обласної ради VІІ скликання.

На порядку денному чотири питання. В першу чергу, депутати підтримали та затвердили рішенням XXІ сесії Херсонської обласної ради від 4 грудня 2018 року № 1064 внесення змін до рішення ХVІ сесії обласної ради VІІ скликання від 22 грудня 2017 року №679 «Про обласний бюджет на 2018 рік». Головне питання позачергової сесії – фінансування бригад територіальної оборони, перерозподіл субвенції, а також внесення змін до Регламенту Херсонської обласної ради VII скликання у зв’язку із введенням воєнного стану.

Не зважаючи на те, що в Херсонській області введено воєнний стан, керівництво області та депутатський корпус не згорнули фінансування соціальних програм та підтримали одноголосно внесення змін до програми молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2006-2018 роки в частині додаткового виділення з обласного бюджету в 2018 році  1 млн грн.. на надання пільгових молодіжних житлових кредитів. За рахунок цих коштів дві молоді родини, перш за все з числа учасників АТО, отримають вже в грудні поточного року пільгові кредити, а в наступному 2019 році власні квартири у новобудовах МЖК на 4 А ТМКР м.Херсона.

Це рішення символічно відбулось напередодні Дня Збройних сил України, тому щиро вітаємо всіх військовослужбовців з професійним святом, а керівництву Херсонської обласної державної адміністрації та депутатському корпусу обласної ради дякуємо за надану значну допомогу молодим родинам Херсонщини у вирішенні їх житлових проблем.