Робоча зустріч із Головою та заступником Обласної державної адміністрації

Напередодні професійного свята Дня будівельника відбулася робоча зустріч директора Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрія Волковича із Головою Обласної державної адміністрації Сергієм Козирем та його заступником Едуардом Науменком.

Керівників області було проінформовано про стан виконання діючих на Херсонщині житлових програм.

При цьому Юрій Волкович зазначив, що географія реалізації житлових програм на Херсонщині розширюється і постійно зростає кількість бажаючих за державної підтримки поліпшити свої житлові умови.

Так додатково в цьому році до обласних програм молодіжного житлового кредитування, доступного житла та Херсонської міської програми житлового будівництва прийнята Олешківська програма молодіжного житлового кредитування і розпочато добудову об'єкту незавершеного будівництва 35-квартирного житлового будинку у місті Каховка. Всього зареєстровано в Херсонському регіональному управлінні Держмолодьжитла кандидатів на участь у житлових програмах Фонду 544 родини та одиноких громадян, з них учасників бойових дій в зоні АТО/ООС – 108, внутрішньо переміщених осіб – 245 та інші категорії – 191.

З урахуванням того, що станом на 01.08.2021 року фінансування обласної програми молодіжного житлового кредитування складає 19,4%, Херсонської міської програми – 6,2%, а Олешківської і Каховської програм – 0%, то вкрай складно вести будівництво житлових об'єктів у межах цих програм і розраховувати на їх успішну реалізацію.

Тому, користуючись нагодою, Юрій Волкович звернувся з проханням до голови Обласної державної адміністрації Сергія Козиря знайти можливість додатково збільшити у цьому році на 3,0 млн. грн. фінансування Обласної програми молодіжного житлового кредитування, що дасть можливість надати ще 5 пільгових кредитів молодим родинам на будівництво житла і сприяти покращенню темпів будівництва житлових об'єктів.

Зі свого боку, губернатор підтримав це звернення і запевнив, що вирішення житлових проблем перш за все пільгових категорій громадян Херсонщини залишається пріоритетним в діяльності Обласної влади і дав відповідне доручення фінансовому департаменту.

Користуючись нагодою, губернатор привітав працівників Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла та будівельників компаній "МЖК" з наступаючим професійним святом – Днем будівельника і побажав подальших успіхів у розбудові Херсонщини..