Робоча зустріч на будівельному майданчику Молодіжного житлового комплексу в м. Херсоні

29.07.2021 р. на будівельний майданчик Молодіжного житлового комплексу у м. Херсоні з робочим візитом завітав начальник управління капітального будівництва міської ради Владислав Кондратов.

Директор регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович, президент групи будівельних компаній «МЖК» Сергій Кіщенко та директор будівельної компанії Андрій Пепель ознайомили гостя із комплексом житлової забудови МЖК-івського мікрорайону, яка з 1998 р. успішно ведеться будівельними компаніями МЖК у межах житлових Програм у співпраці з регіональним управлінням Держмолодьжитла та за підтримки місцевої влади.

За цей час тільки на 4А Таврійського мікрорайону у м. Херсоні у межах житлових програм Держмолодьжитла за державної підтримки за різноманітними кредитно-фінансовими механізмами, які реалізує Держмолодьжитло, збудовано 10 багатоповерхових житлових будинків на 730 квартир загальною площею житла понад 50 тис. м². У цих будинках 338 родин отримали житло завдяки державній підтримці.

Окремо обговорено стан та перспективи будівництва ще 3-х житлових будинків на 217 квартир - №34/2, 34/1 та 27. Завершення будівництва цих будинків планується у 2022-2023 рр. та у 2025 році відповідно.

Впевненості в цьому додає той факт, що житло в будинках, які будує компанія МЖК спільно з регіональним управлінням Держмолодьжитла, користується підвищеним попитом, воно реалізується за об’єктивною ціною у гарантовано якісному стані з високим ступенем енергоефективності та дотриманням всіх вимог ДБН України.

І вкрай важливим при завершенні комплексної забудови МЖК-івського мікрорайону є той факт, що місцева влада нарешті підтримала ініціативу громадян-мешканців 4А Таврійського мікрорайону м. Херсона і у 2021 році відновила будівництво загальноосвітньої школи №23 з басейном та спортивним майданчиком. Цей приклад злагоджених спільних дій керівництва області та міста говорить сам за себе.

Юрій Волкович звернув увагу Владислава Кондратова на те, що надання підтримки на вирішення житлових проблем у межах діючих житлових Програм громадянам, перш за все пільговикам-учасникам бойових дій у зоні АТО/ООС, багатодітним родинам тощо, - є пріоритетною в діяльності керівництва та депутатів Обласної влади і саме завдяки дорученню Голови ОДА Сергія Козиря – будівництво ЗОШ №23 з басейном та спортивним майданчиком на 4А Таврійському мікрорайоні м. Херсона включено до Переліку об’єктів «Велике будівництво».

На жаль, останні роки з Херсонського міського бюджету кошти на надання молодим родинам пільгових кредитів на будівництво житла у межах міської Програми надавалися на рівні 7-8% від передбачених Програмою показників.

З метою покращення ситуації як і з вирішенням житлових проблем пересічних херсонців, так і відродження будівельної галузі та реалізація нових проектів комплексної забудови м. Херсона сучасними житловими об’єктами та розважально-спортивними майданчиками і об’єктами соціально-побутового та культурного призначення – Херсонським регіональним управлінням опрацьовано та ще 14.05.21 р. направлено Херсонському міському Голові Ігорю Колихаєву відповідні пропозиції до проекту Нової Програми житлового будівництва м. Херсона на 2022-2027 рр.

На завершення зустрічі Владислав Кондратов подякував за надану цікаву та змістовну інформацію і запевнив, що про побачене та почуте він поінформує профільного заступника міського голови Володимира Лук’яненка і найближчим часом запросять керівництво та фахівців регіонального управління Держмолодьжитла та будівельної компанії МЖК на спільну нараду з керівництвом міської влади для обговорення та опрацювання відповідних пропозицій до проекту Нової Програми житлового будівництва у м. Херсоні на 2022-2027 рр.

Впевнені, що міська влада налаштована почути і підтримати фахові та змістовні пропозиції, які сприятимуть розбудові рідного міста. А всіх небайдужих херсонців запрошуємо взяти участь у цьому важливому питанні.