Робоча зустріч на будівельному майданчику з головою обласної державної адміністрації

Сьогодні, 10 листопада 2021 року, на будівельному майданчику 4А Таврійського мікрорайону відбулася робоча зустріч голови Херсонської обласної державної адміністрації Геннадія Лагути та його заступника Едуарда Науменка із директором Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрієм Волковичем, президентом групи будівельних компаній «МЖК» Сергієм Кіщенком, директорами будівельних компаній Андрієм Пепелем та Миколою Картавцевим.

Юрій Волкович проінформував губернатора та присутніх про стан будівництва житлових будинків, яке ведеться у межах державних та відповідних місцевих житлових програм, а також звернув увагу на низький рівень фінансування програм пільгового молодіжного житлового кредитування як з обласного, так і з Херсонського міського бюджетів при великій кількості бажаючих отримати кредит на будівництво житла за державної підтримки.

Привабливість житла на МЖКівському мікрорайоні постійно зростає, по-перше, через те, що люди довіряють як будівельним компаніям «МЖК», так і Херсонському регіональному управлінню Держмолодьжитла, а по-друге, через те, що у поточному році завершено будівництво 1-ї черги мостового переходу, який зв’язав Таврійський мікрорайон з іншими районами міста і за підтримки керівництва Херсонської обласної державної адміністрації у рамках президентської програми «Велике будівництво» поряд із житловими будинками на суміжній земельній ділянці розпочато довгоочікуване будівництво школи на 600 учнів.

Після обговорення робочих питань до Геннадія Лагути звернулась Ірина Цілинко - дружина учасника бойових дій в АТО, родина якої вже отримала власне житло за рахунок коштів пільгового кредиту, з проханням покращити стан фінансування з обласного та міського бюджетів Програми молодіжного житлового кредитування, оскільки кількість бажаючих отримати пільговий кредит зростає, а рівень фінансової підтримки з місцевих бюджетів бажає бути кращим.

Губернатор обіцяв всіляко сприяти та підтримувати висловлені побажання та пропозиції Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла щодо вирішення житлових проблем пересічних громадян у межах діючих житлових програм.

Працюємо далі в інтересах Херсонщини та херсонців. Впевнені, що житлове будівництво та вирішення житлових проблем пересічних громадян, перш за все, пільгових категорій буде на належному рівні підтримуватися місцевою владою.