РОБОЧА ЗУСТРІЧ З ГОЛОВОЮ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

24 березня в Херсонській обласній державній адміністрації відбулась робоча зустріч директора Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрія Волковича з новообраним головою обласної державної адміністрації Сергієм Козирем.

Під час зустрічі директор регіонального управління Юрій Волкович поінформував про стан будівництва житлових об'єктів в рамках діючих житлових програм та окреслив коло пріоритетних завдань у 2021 році, спрямованих на покращення стану та вирішення житлових проблем родин учасників бойових дій в зоні АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб та інших пільгових категорій громадян.

За результатами обговорення Сергієм Козирем підтримано пропозиції директора Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла та наголошено на необхідності збереження пріоритетів на цей та наступні роки щодо вирішення органами державної влади та місцевого самоврядування у межах діючих житлових програм житлових проблем родин учасників АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб, багатодітних та інших пільговиків. Ці пріоритети закріплено у Стратегії розвитку Херсонської області на 2021-2027 роки.

З цією метою Сергієм Козирем надано доручення:

- Департаменту фінансів обласної державної адміністрації забезпечити належний рівень фінансування заходів Програми МЖК

- Департаменту розвитку територій обласної державної адміністрації спільно з Херсонським регіональним управлінням Держмолодьжитла під головуванням голови обласної державної адміністрації провести  нараду за участю голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення, голів об’єднаних територіальних громад та інших учасників - відповідальних виконавців житлових програм, на якій розглянути питання щодо стану розробки, затвердження та передбачення коштів у місцевих бюджетах на заходи житлових програм.

Також голова обласної державної адміністрації надав згоду особисто завітати у квітні поточного року на будівельний майданчик МЖК на 4 А ТМКР м. Херсона та ознайомитись зі станом будівництва житлових об’єктів.

Впевнені, що такі злагоджені та спільні дії дозволять:

- забезпечити дотримання графіку будівництва ж/б № 34/1, 34/2 у м. Херсоні;

- включити до Програми МЖК нові об’єкти житлового будівництва, зокрема у м. Каховка та м. Олешки і, за наявності, пропозицій  інших міст та об’єднаних територіальних громад області;

- у 2022 році завершити будівництво ж/б № 34/1 та 34/2 на 126 квартир у 4 А ТМКР  м. Херсоні та ж/б на 35 квартир по вул. Айвазовського №1-а в м. Каховка.

Кожна друга квартира в цих будинках планується бути збудована за підтримки держави шляхом надання пільгових молодіжних житлових кредитів та державної підтримки, перш за все, для пільгових категорій громадян: учасників бойових дій в зоні АТО/ООС, родин загиблих, внутрішньо переміщених осіб, багатодітних та інших.

Працюємо разом за для рідної Херсонщини.