РОБОЧА ЗУСТРІЧ З ГУБЕРНАТОРОМ

27 листопада в Херсонській обласній державній адміністрації відбулась робоча зустріч директора Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрія Волковича з губернатором Андрієм Гордєєвим та директором Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Наталією Вітренко.

Під час зустрічі директор регіонального управління Юрій Волкович поінформував про стан роботи за 11 місяців 2018 року з реалізації обласних програм молодіжного житлового кредитування та "Доступне житло" та пріоритетні завдання на 2019 рік. Також спільно було розглянуто колективне звернення від родин учасників АТО щодо вирішення їх житлових проблем та необхідності виділення з обласного бюджету додаткових коштів на фінансування заходів обласної програми молодіжного житлового кредитування.

За результатами обговорення цих питань губернатором Андрієм Гордєєвим схвалено результативні показники регіонального управління Держмолодьжитла з реалізації житлових програм на Херсонщині та підтримані пропозиції директора регіонального управління Юрія Волковича щодо необхідності додаткового фінансування заходів обласної програми молодіжного житлового кредитування з обласного бюджету в грудні 2018 року та передбачення відповідних коштів, на реалізацію заходів цієї Програми, в проекті обласного бюджету на 2019 рік. З цього питання губернатором надано відповідне доручення директору Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Наталії Вітренко.

Також Юрій Волкович звернув увагу на те, що фахівцями регіонального управління Держмолодьжитла проводиться активна робота з освоєння коштів державного бюджету, виділених на Херсонську область на надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла в сумі 2467000,00 грн. та запевнив, що всі виділені кошти будуть використані своєчасно та за цільовим призначенням.

 

На завершення Андрій Гордєєв наголосив, що незважаючи на те, що Херсонська область внесена в список регіонів в якому запроваджено воєнний стан, питання вирішення житлових проблем родин учасників АТО, внутрішньо-переміщених осіб та інших пільгових категорій молодих громадян Херсонщини продовжують відноситись до пріоритетних напрямків діяльності органів місцевої влади, як в цьому так і в 2019 роках.