РОБОЧА ЗУСТРІЧ З ГУБЕРНАТОРОМ ХЕРСОНЩИНИ

Сьогодні, 02 листопада, відбулась робоча зустріч директора Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрія Волковича із головою Херсонської обласної державної адміністрації Андрієм Гордєєвим. Юрій Волкович поінформував губернатора про стан будівництва житлових об'єктів в рамках діючих житлових програм та заходи, які вживаються для залучення громадян до участі у Державній програмі "Доступне житло".

 У поточному році з обласного бюджету на реалізацію заходів обласної Програми молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2006-2018 роки виділено 5,0 млн.грн., що складає 50% від передбачених Програмою показників. За рахунок цих коштів надано 7 пільгових кредитів на будівництво власного житла молодим родинам Херсонщини, з них 2 родини учасників АТО, 1 багатодітна сім'я.

У листопаді поточного року регіональне управління планує отримати з державного бюджету кошти в сумі 2,4 млн. грн.. на надання державної підтримки учасникам державної програми "Доступне житло". За рахунок цих коштів ще 6-8 родин зможуть поліпшити свої житлові умови. Значні пільги у рамках програми (до 50% вартості житла) надаються родинам учасників АТО та внутрішньо-переміщених осіб.

З урахуванням значної кількості громадян Херсонщини (понад 128 родин та молодих громадян), які виявили бажання у межах житлових програм поліпшити свої житлові умови, в першу чергу, родини учасників АТО, багатодітні та внутрішньо-переміщені особи, а також висновків і рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики та взаємодії з підприємствами енергетичної галузі від 04 жовтня 2018 року № 21/8 "Про виконання програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2006-2018 роки у першому півріччі 2018 року" директор регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович звернувся з проханням до голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва винести на розгляд чергової сесії обласної ради питання щодо збільшення видатків на надання пільгового молодіжного житлового кредитування ще на 5,0 млн. грн., що дасть змогу 8-9 родинам поліпшити житлові умови.

За результатами обговорення зазначених питань губернатором Андрієм Гордєєвим підтримано надані пропозиції та наголошено на необхідності збереження пріоритетів на наступні роки щодо вирішення у межах діючих регіональних житлових програм житлових проблем родин учасників АТО, внутрішньо-переміщених осіб, багатодітних та інших пільговиків. Губернатор запевнив, що на чергову сесію обласної ради в грудні поточного року буде винесено питання щодо збільшення видатків з Херсонського обласного бюджету на пільгове молодіжне житлове кредитування.

Дякуємо за розуміння та підтримку!