Робочий візит очільника Херсонської області Юрія Гусєва на будівельний майданчик 4-А Таврійського мікрорайону міста Херсона

17 липня на будівельному майданчику в 4-А Таврійського мікрорайону міста Херсона відбулась робоча зустріч директора регіонального управління Держмолодьжитла Юрія Волковича, керівника будівельної компанії ТОВ "Молодіжний житловий комплекс м. Херсон" Андрія Яценка з  головою обласної державної адміністрації Юрієм Гусєвим.

 Юрій Волкович ознайомив голову з житловими об'єктами, які протягом 20 років було збудовано у межах житлових програм Держмолодьжитла будівельною компанією "Молодіжний житловий комплекс".

Після цього, Ю.Гусєв оглянув хід будівництва нових будинків, яке веде будівельна компанія ТОВ «МЖК м.Херсон». Один з корпусів на 63 квартири планується ввести в експлуатацію вже наприкінці цього року, другий корпус на 63 квартири готується до введення в наступному році. Частину з цих квартир, як  традиційно це відбувається в будинках МЖК,  отримають учасники ООС, багатодітні  родини, молоді фахівці бюджетних установ у межах державних та місцевих житлових програм. Керівник області також пройшов по  «руїнах» знищеної загальноосвітньої школи № 23. Юрій Гусєв висловив підтримку місцевій ініціативі про спонукання міського голови до будівництва школи, спортивного комплексу з басейном та дитячого садочка в Таврійському мікрорайоні. Крім того, висловив впевненість в тому, що держава і обласна влада не буде стояти осторонь у цій справі, тому що і школа, і дитячий садок в цьому мікрорайоні – це завдання номер один для всіх гілок влади.

 Реальним кроком стало доручення голови про розгляд найближчим часом питання про виділення додатково коштів на фінансування молодіжного житлового будівництва у відповідності до затверджених обласних програм.

Регіональним управлінням Держмолодьжитла, зі свого боку, 18.07.2019 за № 546 підготовлено та направлено на розгляд голови відповідне звернення.

Голова обласної державної адміністрації Ю.Гусєв зазначив, що пріоритетом в роботі обласної державної адміністрації є створення комфортних умов для проживання мешканців області, зміцнення економіки регіону та підтримка всіх підприємств, громадськості, а особливо молоді, діяльність яких буде спрямована на досягнення цієї мети.