РОБОТА В ДЕПУТАТСЬКИХ КОМІСІЯХ ОБЛАСНОЇ РАДИ. ЗАЛУЧЕННЯ ВПО У ПРОЄКТІ НІМЕЦЬКОГО БАНКУ KFW

В Херсонській обласній раді під головуванням Дениса Микитюка 5 квітня відбулось засідання постійної комісії з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики і взаємодії з підприємствами енергетичної галузі (далі – Комісія), в якій взяв участь директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович.

Серед інших питань, які були винесені на порядок денний, було розглянуто проект змін до Програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2019-2022 роки (далі – Програма), які одноголосно було схвалено.

Також Юрій Волкович поінформував присутніх про можливість вирішення житлових проблем певної кількості внутрішньо переміщених осіб на Херсонщині за рахунок коштів Німецького державного банку KFW, яким у поточному році в рамках фінансового співробітництва Україні виділено 25,5 млн.євро для надання пільгових кредитів ВПО на придбання житла. На теперішній час завершується опрацювання механізму реалізації забезпечення житлом ВПО та критеріїв розподілу цих коштів між регіонами України, основним з яких є – кількість зареєстрованих у регіональному управлінні Держмолодьжитла заяв від бажаючих взяти участь у проекті. Станом на 01.04.2021 р., в Херсонському регіональному управлінні Держмолодьжитла зареєстровано 54 заяви від ВПО, цього вкрай недостатньо щоб розраховувати на отримання коштів на цей проект. Необхідно збільшити кількість зареєстрованих учасників принаймні в 3-4 рази.

Через те що Херсонщина, як і вся Держава, перебуває в обмеженнях через COVID, у працівників регіонального управління можливості особистого спілкування з потенційними кандидатами зведено до мінімуму. Тому, з метою активізації роботи щодо вирішення житлових проблем внутрішньо переміщених осіб та можливості отримати кошти на ці заходи, Юрій Волкович звернувся до членів Комісії з проханням підтримати відповідне звернення Херсонського регіонального управління до органів  державної влади та місцевого самоврядування щодо інформування через ЗМІ, інтернет ресурси, радіо та телебачення, інформаційні стенди   внутрішньо переміщених осіб Херсонщини із зазначеного питань. Це звернення також було підтримано одноголосно.

6 квітня Юрій Волкович звернувся  з аналогічним зверненням до голови обласної державної адміністрації Сергія Козиря та Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва.

Впевнені, що доведена інформація буде корисною, а активна співпраця всіх зацікавлених учасників цього проекту дасть можливість певній кількості внутрішньо-переміщеним родинам та громадянам поліпшити свої житлові умови на Херсонщині.