СПІВПРАЦЯ З ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ»

05 червня відбулася робоча нарада за участі директора регіонального управління Держмолодьжитла Ю.М.Волковича, начальника відділу Шорнік О.Б., юрисконсульта Лугової І.О. та представника громадської організації «Десяте квітня», яка надає безкоштовну юридичну допомогу внутрішньо переміщеним особам, - Найдьонової Г.О.

В ході конструктивної бесіди учасники наради обговорювали низку важливих питань щодо вирішення житлових проблем внутрішньо переміщених осіб шляхом участі у житлових програмах Держмолодьжитла.

Директор регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович наголосив, що однією із самих суттєвих причин, яка гальмує процес залучення бажаючих громадян взяти участь у Програмі «Доступне житло», є відсутність фінансування із держбюджету зазначеної програми. Не зважаючи на те, що 07 грудня 2017 року Верховною Радою України прийнято Закон України № 2246-VIII «Про Державний бюджет України на 2018 рік», у якому на надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла передбачено 100 млн. грн, до теперішнього часу розподіл бюджетних коштів між адміністративно-територіальними одиницями не відбувся.

На даний час у Херсонському регіональному управлінні Держмолодьжитла зареєстровано 21 внутрішньо переміщену особу.

Також Юрій Волкович запропонував громадській організації «Десяте квітня» об’єднати спільні зусилля щодо ініціювання перед органами державної влади розпочати фінансування програми «Доступне житло», а також продовжити активну інформаційну роботу серед внутрішньо переміщених осіб з метою залучення їх до участі у програмі «Доступне житло».

Від проведення зазначених спільних дій та належного розподілу необхідних фінансових ресурсів залежить ефективна робота цієї програми.

В свою чергу, фахівці Херсонського регіонального управління запрошують всіх громадян, зокрема внутрішньо переміщених осіб, для надання якісних консультацій та участі у житлових програмах Держмолодьжитла.