СТРАТЕГІЯ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ НА ПЕРІОД ДО 2027 РОКУ

21 травня 2019 року за головуванням виконуючого обов'язки голови Херсонської обласної державної адміністрації Дмитра Бутрія відбулось засідання робочої групи з розробки Стратегії регіонального розвитку Херсонської області на період до 2027 року в якій взяв участь директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович.

На засіданні розглядались наступні питання:

1. Огляд процесу розробки Стратегії регіонального розвитку Херсонської області на період до 2027 року.

2. Про результати соціально-економічного аналізу Херсонської області.

3. Обговорення бачення майбутнього Херсонської області.

4. Про актуалізацію SWOT-аналізу Херсонської області.

У процесі обговорення пропозицій до моделі та Стратегії регіонального розвитку Херсонської області на період до 2027 року Юрій Волкович звернув увагу присутніх на те, що такий вкрай важливий документ  для регіону на термін наступних 8 років приймається вперше. Це фактично програма пріоритетів спільних дій місцевої влади, бізнесу, науковців, громадян та інших учасників для забезпечення підняття на інший якісний рівень життя громадян Херсонщини та послуг які надаються.

Для реалізації такого довготермінового  проекту необхідно визначити не тільки пріоритети з реалізації тих чи інших інноваційних проектів, а також  сили, засоби та фінансові ресурси для їх втілення в життя.

Ці завдання під силу реалізувати, перш за все, фаховій молоді, значна частина якої, за об'єктивних обставин сьогодення (відсутність достойної роботи та неможливість самотужки вирішити житлові проблеми) покидає рідну Херсонщину та Україну у пошуках  кращої долі.

Тому, Юрій Волкович запропонував визначити основним завданням Стратегії регіонального розвитку Херсонської області на період до 2027 року – створення необхідних соціально-економічних та інноваційних передумов для того щоб Херсонщина стала територією розвитку молоді.

Одним з важливих кроків для створення привабливих умов для молоді як Херсонщини так і інших регіонів України, яка б захотіла жити і працювати на Херсонщині, це – необхідність забезпечити молодь наступним:

- доступною якісною освітою;

- гарантованим достойним робочим місцем;

- можливістю отримати за підтримки держави власне житло у межах вже діючих або нових житлових програм.

 

Всіх небайдужих до того, за яким стратегічним планом повинна розвиватись Херсонщина до 2027 року, запрошуємо залучитись до розробки цього основного документу. Свої пропозиції просимо надсилати на електронну адресу: alyannaya@gmail.com