Триває підготовка до Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток»

11 травня 2018 року в Херсонській ОДА відбулось засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення у 2018 році Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток». В роботі оргкомітету взяли участь голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, його заступники, керівники управлінь та відділів облдержадміністрації, директор регіонального управління Держмолодьжитло Юрій Волкович та директор будівельної компанії ТОВ «МЖК м. Херсон» Андрій Яценко, керівники окремих районів та підприємств.

 

Голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв звернув увагу на те,  що одинадцятий Форум має відобразити туристичний та аграрний потенціал Херсонської області та стати наступним потужним поштовхом для подальшого економічного зростання Херсонщини. Готується презентація транспортного потенціалу - розкриватимуться плани на подальший розвиток міжнародного аеропорту «Херсон», річкового, морського транспорту та інфраструктури портів.

Однією з окремих тем інвестиційного форуму стане питання державно-приватного партнерства.

Очільник області Андрій Гордєєв підтримав виступи директора регіонального управління Держмолодьжитло Юрія Волковича та директора будівельної компанії ТОВ «МЖК м. Херсон» Андрія Яценка та зауважив, що необхідно розвивати напрямок розбудови індустріальних парків, запроваджувати концесійну форму власності по різним об’єктам Херсонської області. Для інвесторів цікавими можуть бути не тільки будівельні майданчики в місті Херсоні, але й об’єкти для комплексної забудови в Олешковському, Білозерському та інших районах області.

Нагадаємо, що за результатами проведення минулорічного Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток», який проходив у місті Нова Каховка та зібрав дипломатів та представників бізнесу з 22 країн світу, було підписано 14 меморандумів про співпрацю обласної державної адміністрації з різними інвесторами, підприємствами й установами.

 

Цього року форум проходитиме 21 вересня у Києві. На ньому будуть присутні керівники Уряду, посли різних країн світу, іноземні представники бізнесу, партнери та багато інших почесних гостей, для яких Херсонщина є потенційною областю для вдалого й вигідного економічного партнерства.