ВІДВЕРТЕ СПІЛКУВАННЯ З ГОЛОВОЮ ДЕРЖАВНОЇ АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОЇ ІНСПЕКЦІЇ УКРАЇНИ ОЛЕКСІЄМ КУДРЯВЦЕВИМ

12 вересня 2018 року в Херсоні вперше за останні 15 років відбулась зустріч керівників будівельних підприємств, громадськості області з головою Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексієм Кудрявцевим. В дискусії за круглим столом взяли участь голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв та його заступники, перший заступник голови обласної ради Василь Зеленчук, почесний консул Швеції в Україні Карл Стурен, директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович, керівники управлінь та відділів місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування, бізнес-спільнота області.

Розмова велась достатньо відверта. Виявилось, що територіальні підрозділи ДАБІ України в Херсоні, Скадовську, Новій Каховці поки що більш закриті для будівельників, ніж керівництво ДАБІ в Києві. Присутні керівники будівельних компаній міста та області звернули увагу голови ДАБІ України на непоодинокі факти неправомірних дій посадових осіб місцевих територіальних підрозділів ДАБІ і як результат цього останні роки - передостанні результати міста і області по обсягах житлового будівництва, недоотримання податків та зборів до бюджетів всіх рівнів, людська міграція у пошуках кращої долі.

Зазначені факти, висловлені будівельниками під час наради,  голова ДАБІ України Олексій Кудрявцев пообіцяв взяти під жорсткий особистий контроль, а також організувати протягом місяця фахову перевірку роботу місцевих органів ДАБІ з вжиттям конкретних заходів реагування.

 

Сподіваємось на позитивні результати рішення голови ДАБІ.