ВІТАЄМО НОВОСЕЛІВ!

   31 жовтня голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, керівник апарату облдержадміністрації Андрій Шибаєв, заступник голови правління Держмолодьжитла Ельвіра Левченко, народний депутат України Павло Павліш, директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла та керівники Забудовників будівельних компаній ТОВ «МЖК» Микола Картавцев, Андрій Яценко та Людмила Щербак взяли участь в урочистій церемонії введення в експлуатацію  двох  житлових об’єктів – 9-поверхових 63-квартирних житлових будинків № 46 корп. 1 та № 46 корп. 2 по просп. 200-річчя Херсона в кварталі МЖК, 4 А Таврійського мікрорайону м. Херсона загальною площею житла - 7610,4 кв. м.

 Будівництво цих будинків завершено протягом вересня-жовтня 2020 року у межах діючих житлових програм Держмолодьжитла.

  Ключі від довгоочікуваних нових власних квартир отримали 47 родин Херсонщини – учасників житлових програм Держмолодьжитла, серед яких 11 родин учасників АТО, 17 родин внутрішньо-переміщених осіб, 1 багатодітна сім’я та 18 родин освітян, медиків,  інших працівників бюджетної сфери.

  Всі ці квартири збудовано завдячуючи підтримці Держави у межах житлових Програм Держмолодьжитла за рахунок бюджетів усіх рівнів.

  Залучено та інвестовано в будівництво цих квартир бюджетних та небюджетних коштів в загальній сумі 40,1 млн. грн на надання пільгових кредитів та державної підтримки, з них кошти:

- державного бюджету в сумі 6,9 млн. грн – 20 квартир;

- обласного бюджету в сумі 9,7 млн. грн –17 квартир;

- бюджету м. Херсона в сумі 3,7 млн. грн – 7 квартир;

- статутного капіталу Держмолодьжитла в сумі 2,8 млн. грн – 3 квартири;

- власні кошти громадян в сумі 17 млн. грн.

   Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв привітав всіх присутніх та наголосив: «Ми звернулися з клопотанням до Уряду включити в програму президента України «Велике будівництво» будівництво школи № 23 в 4 А Таврійського мікрорайону м. Херсона в наступному році. Впевнені, що діти з прилеглих будинків зможуть відвідувати школу поруч зі своєю оселею».

   Також привітала присутніх заступник голови правління Держмолодьжитла Ельвіра Левченко, яка наголосила, що успішне завершення будівництва цих будинків забезпечено завдяки плідній співпраці та  високому професіоналізму всіх відповідальних виконавців житлових програм та зазначила про вкрай важливість і необхідність вирішення житлових проблем українців, перш за все, пільгових категорій громадян.

   Народний депутат України Павло Павліш у своєму виступі зазначив, що дякуючи вагомій підтримці Держмолодьжитла, Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонської обласної ради, міської влади з дня створення Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла з 1998 році по теперішній час на Херсонщині збудовано 19 багатоповерхових житлових будинків на 1186 квартир загальною площею понад 100 тис. кв. м,  яких 850 родин вирішили свої житлові проблеми, а це майже 3100 громадян Херсонщині.

   Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв відзначив почесними грамотами та подяками за багаторічну плідну працю, вагомий внесок в реалізацію державної молодіжної політики, зразкове виконання покладених обов’язків, високі трудові досягнення і професійні здобутки з реалізації державної та відповідних місцевих житлових програм на Херсонщині трудові колективи будівельних компаній ТОВ «МЖК» та ТОВ «Праймконтракт», а також їх  найкращих співробітників: Ольгу Пепель, Віталія Гапонова, Олександра Бєлова, Віктора Чижука, Інну Лугову.

    Почесні гості запевнили, що зі свого боку будуть всіляко сприяти належному рівню фінансування місцевих житлових програм з бюджетів всіх рівнів у 2021 році, щоб щасливих родин, які зможуть отримати пільгові довготермінові кредити на будівництво власної оселі, стало набагато більше.

       По завершенні урочистої частини представники обласної влади оглянули нові помешкання.

      Дякуємо всім за співпрацю та довіру та бажаємо подальших досягнень за для процвітання рідної Херсонщини!