РОБОЧИЙ ВІЗИТ ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ НА БУДІВЕЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК 4-А ТАВРІЙСЬКОГО МІКРОРАЙОНУ МІСТА ХЕРСОНА

29 липня на будівельному майданчику в 4-А Таврійського мікрорайону міста Херсона відбулась робоча зустріч директора регіонального управління Держмолодьжитла Юрія Волковича, президента будівельної компанії «Молодіжний житловий комплекс» Сергія Кіщенка із  заступником голови обласної державної адміністрації Сергієм Козирем.

        Сергій Кіщенко ознайомив їх зі станом виконання будівельно-монтажних робіт на житлових об’єктах № 34/4, № 34/3 та № 34/2 на 63 квартири кожний.

          Юрій Волкович поінформував присутніх, що станом на 29.07.2020 у межах діючих житлових програм на Херсонщині завершується будівництво житлового будинку № 34/3 у м. Херсоні по  просп. 200-річчя Херсона, в кварталі МЖК, 4-А Таврійського мікрорайону, а на вже збудований житловий об’єкт № 34/4 відповідний пакет документів (акт про готовність об’єкта до експлуатації і заяву на видачу сертифікату) 27 липня 2020 року направлений до Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради для подальшого погодження та затвердження в установленому законом порядку.

     25 молодих сімей отримали пільгові довготермінові кредити на будівництво житла та 20 родин - державну підтримку у зазначених будинках, з них:

-        ж/б 34/4 – 20 родин ( в т.ч.: 4 родини учасників АТО, 5 родин ВПО, 2 родини працівників бюджетної сфери та 9 – інші категорії громадян);

-        ж/б 34/3 – 25 родин ( в т.ч.: 6 родин учасників АТО; 12 родин ВПО,1 багатодітна родина та 6 – інші категорії громадян ).

         Особливу увагу було звернуто на те, що на часі потребує нагального вирішення питання щодо відновлення належного рівня фінансування Програм молодіжного житлового будівництва з бюджетів всіх рівнів, оскільки для більшості молоді – це єдина можливість вирішити свої житлові проблеми і не шукати кращої долі за кордоном.

Сергій Козир запевнив, що найближчим часом буде вирішено питання щодо забезпечення належного фінансування обласної програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області, а саме виділення Херсонському регіональному управлінню Держмолодьжитла бюджетних асигнувань у сумі 2 743,8 тис. грн протягом серпня-вересня поточного року.

За рахунок цих коштів ще 4 родини отримають довгоочікуваний кредит на будівництво власного житла, насамперед, це родини учасників АТО та інші пільгові категорії громадян.

Урочисті заходи з нагоди завершення будівництва цих об’єктів та вручення ключів щасливим родинам планується провести у вересні-жовтні поточного року.

Працюємо далі для громадян Херсонщини та рідного регіону.