ЗАСІДАННЯ ПОСТІЙНОЇ КОМІСІЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Сьогодні, 29 січня, в Херсонській обласній раді під головуванням Дениса Микитюка відбулось засідання постійної комісії з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики і взаємодії з підприємствами енергетичної галузі (далі – Комісія), в якій взяв участь директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович.

Депутати обласної ради заслухали директора регіонального управління Юрія Волковича, який звітував про результати роботи в 2020 році з реалізації Регіональної програми будівництва (придбання) доступного житла у Херсонській області на 2018 – 2022 роки й Програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2019-2022 роки, а саме: отримано  та освоєно 8,64 млн. грн за цільовим призначенням – на будівництво квартир площею житла 371,49  кв. м. та придбання житла на вторинному ринку загальною площею 213,44 кв.м, за програмою розвитку молодіжного житлового кредитування:

- з Державного бюджету (кошти СК Держмолодьжитла) – 3,59 млн. грн (100 % від затвердженого кошторису);

- з Херсонського обласного бюджету – 1,62 млн. грн (13,5 % від програмного показника)

- з бюджету м. Херсона – 1,14 млн грн. (16,3 % від програмного показника);

- з бюджету м. Каховка – 0 грн.

- з інших джерел (власні кошти громадян) – 2,29 млн. грн (24,9% від програмного показника).

За рахунок отриманих коштів надано 9 пільгових довготермінових кредитів молодим родинам, з них:

- 5 за рахунок державного бюджету (в т.ч. 2 родини ВПО та 1 родина учасника АТО/ООС);

-  2 з обласного бюджету (2 родин учасників АТО/ООС);

-  2 з бюджету м. Херсона.

Депутатською комісією схвалено звіт директора регіонального управління Держмолодьжитла та зауважено на низький рівень  фінансування заходів Програм з Херсонського обласного та міського бюджетів.

Комісією також розглянуто листа Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла від 20 січня 2021 року № 49 «Щодо стану реалізації житлових програм на Херсонщині».

Пропозицію щодо необхідності на більш якісному рівні сприяти в подальшому фінансуванню заходів програм з місцевих бюджетів всіх рівнів підтримано та вирішено сприяти поетапному збільшуванню видатків на заходи обласної Програми МЖК та доведенню їх до кінця поточного року до визначених Програмою показників.

Дякуємо керівництву Херсонської обласної державної адміністрації, обласної ради та всьому депутатському корпусу за підтримку ініціатив регіонального управління Держмолодьжитла, глибоке розуміння порушених питань та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.