Засідання постійної комісії з питань бюджету і фінансів

14 лютого відбулося під головуванням Вікторії Гавренкової, на якій обговорювалося питання щодо внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік. В роботі комісії взяли участь директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович та головний бухгалтер Світлана Хімченко.

Рішенням депутатської комісії Обласної ради підтримано запропоновані зміни до обласного бюджету, в яких зокрема передбачено додатково виділити Херсонському регіональному управлінню Держмолодьжитла 1,5 млн.грн. на надання та обслуговування пільгових молодіжних житлових кредитів.

За рахунок цих коштів у березні поточного року планується надати два пільгових кредити молодим родинам військовослужбовців – учасників бойових дій в АТО – на будівництво двокімнатних квартир у житловому будинку №34/2 на 4А Таврійському мікрорайоні, будівництво якого у межах державних та відповідних місцевих програм Держмолодьжитла веде група компаній МЖК. 

Сподіваємось на те, що 18 лютого на черговій сесії Обласної ради депутати підтримають запропоновані зміни до Обласного бюджету на 2022 рік, а також протягом року вишукають можливість ще збільшити видатки для надання пільгових молодіжних кредитів, оскільки в Херсонському регіональному управлінні Держмолодьжитла на сьогоднішній день очікують своєї черги на отримання таких кредитів 174 молоді родини, з них 25 військових – учасники бойових дій в зоні АТО/ООС та внутрішньо переміщені особи - 83.