ЗМЕНШЕНО ФІНАНСУВАННЯ ОБЛАСНОЇ ПРОГРАМИ МОЛОДІЖНОГО ЖИТЛОВОГО КРЕДИТУВАННЯ

Рішенням сесії Херсонської обласної ради від 16 жовтня 2020 року№ 1795, в зв’язку зі складною економічною ситуацією, спричиненої коронавірусною хворобою, Херсонському регіональному управлінню Держмолодьжитла зменшено видатки на надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям на будівництво (придбання) житла за рахунок загального фонду Херсонського обласного бюджету на суму  2 743 790,00 грн.

На жаль, 4 родини, які перебувають в черзі в Херсонському регіональному управлінні Держмолодьжитла, не зможуть в поточному році отримати кредит на будівництво власного житла.

Однак нагадаємо, що головою облдержадміністрації Юрієм Гусєвим підтримано питання щодо вирішення житлових проблем родин учасників бойових дій в зоні АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб та інших пільгових категорій громадян, необхідності здійснення належного фінансування заходів Програми розвитку молодіжного житлового крелдитування і доступного житла та передбачення у проєкті бюджету Херсонської області на 2021 рік необхідних видатків на їх фінансування.

Очевидно, що зусиль самих лише органів місцевої влади та місцевого самоврядування для системного та масового забезпечення мешканців Херсонщини власним доступним  житлом недостатньо. Потрібні консолідовані дії в цьому напрямку.

На теперішній час у Верховній раді перебувають на розгляді декілька законопроектів про внесення змін до Закону України про Державний бюджет України на 2021 рік, якими передбачено збільшення фінансування на надання пільгових кредитів на молодіжне будівництво житла та надання державної підтримки.

       Зі свого боку, просимо всіх небайдужих для того, щоб забезпечити у наступному році належне фінансування житлових програм, які реалізує на Херсонщині регіональне управління Держмолодьжитла, спрямувати спільні зусилля на вирішення цих питань, а з боку нової каденції депутатів очікуємо в новому, 2021 році, забезпечення фінансування місцевих житлових програм із забезпечення молоді житлом.

Херсонське регіональне управління Держмолодьжитла та Забудовники ТОВ «МЖК.» та «МЖК м. Херсон» хоч і з обмеженнями, але продовжують працювати для Вас, шановні мешканці міста та області.

Бережіть себе та близьких!