ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКОМ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ГРОМАДСЬКИЙ РУХ "НАРОДНИЙ КОНТРОЛЬ"

25 березня відбулась робоча зустріч керівника Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла  Ю.Волковича, представників забудовника об’єктів житлового будівництва в 4 Таврійському мікрорайоні міста Херсона - ТОВ «Молодіжний житловий комплекс» Д.Кіщенка, С.Волченка, генпідрядної організації «БК «Праймконтракт» А.Пепеля, В.Терех  з представником політичної партії «Громадський рух «Народний контроль», журналісткою, О.Сорокіною.

В ході конструктивної бесіди учасники наради обговорювали низку важливих питань.

Директор регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович наголосив, що не зважаючи на те, що соціальна ефективність Державної програми забезпечення молоді житлом зростає, практично в усіх містах Держави попит на кредити перевищує бюджетні можливості.  І  однією із самих суттєвих причин, яка гальмує процес залучення бажаючих громадян взяти участь у Програмах Держмолодьжитла, є відсутність фінансування із держбюджету.

Учасники зустрічі також обговорили питання щодо стану виконання робіт по спорудженню об’єктів будівництва, дотримання строків  виконання  будівельних робіт, а також пропозиції, які були висловлені учасниками зустрічі.

Представники  Забудовника зазначили, що тенденції ринку нерухомості показують, що жодної будівельної компанії сьогодні не вигідно подовжувати терміни закінчення будівництва, так як зростають витрати на утримання будівельного майданчика, оплату праці робітників, що може зробити нерентабельним проект.

Одним з основним чинників, які негативно впливають на терміни будівництва житлових об’єктів у межах Програм Держмолодьжитла, залишається недостатній рівень фінансування з бюджетів всіх рівнів, а з державного бюджету останні 5 років на Програму молодіжного житлового кредитування кошти взагалі не виділяються.

Співпраця з громадськістю та громадськими організаціями  - один з основних принципів у діяльності Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла та будівельної компанії МЖК.

Впровадження політики партнерства та співробітництва між цими суб’єктами дає змогу удосконалювати систему місцевого самоврядування, розвивати громадянське суспільство, підвищувати рівень місцевої демократії, активізувати представників місцевої громади.

Тому у період проведення будівництва нових об’єктів для молоді стало традицією проведення зустрічей з представниками громадськості для інформування та узгодження питань, які виникають у мешканців мікрорайону не тільки під час експлуатації збудованих житлових об’єктів, а і тих, які ще будуються.

Впевнені в тому, що тільки робота у правовому полі на принципах чесних і прозорих відносин з партнерами – запорука успіху у розбудові як рідної Херсонщини, так і неньки України!